"Ja ä ba, som ja ä"

Rätt schysst helg!

Var på bio med brudarna i fredags. Vi såg Fun with Dick and Jane, den var riktigt hysteriskt rolig!

Innan filmen började ville Cark leka viskleken. "Okej!", sa jag, och rapade henne i örat. Vem har sagt att man måste vara kvinnlig? ;)

Sen var vi på O'Learys en sväng. Det var inte lika roligt! Nån weird snubbe satt och pratade med Carkan. Han var riktigt mystisk, och läskig. :|

På vägen hem höll vi på köra på en älg. Den stod på vägen. Samtliga i bilen trodde det var en gubbe, tills vi kom nog nära för att se vad det var. Då skrek både jag och Cark. Vet inte om nån fler skrek också. Det var dock läskigt.

Annars har helgen bestått av skrov, pizza, Parlamentet, film, mys och annat. Det var riktigt schysst faktiskt. :)

Hämtade min bror på flygplatsen idag. Just fan! Måste komma ihåg att fylla på med spolvätska. Var lite jobbigt när jag hamnade bakom en långtradare på vägen hem utan spolvätska. :|

Var till Erik Sellman och såg Big Brother ikväll. Ska luncha med Kim imorrn. Härliga tider. :)


Veckans musiker: Joni Mitchell
Veckans låt: Joni Mitchell - Down To You

"Everything comes and goes
Marked by lovers and styles of clothes
Things that you held high
And told yourself were true
Lost or changing as the days come down to you
Down to you
Constant stranger
You’re a kind person
You’re a cold person too
It’s down to you
It all comes down to you."


Nu ska jag vänta och se om min bror kommer förbi nåt, eller om han sket i det. :)

Bättre en tårta på vasken...

... iallafall om den blivit gammal. För jag skulle då inte vilja äta den då!

Lite konstigt nervös är jag idag. Vet inte riktigt vart det kommer ifrån. Ah, well.

Jag längtar till ikväll. Bio med brudarna och sen O'Learys. Har en känsla av att jag kommer få köra hem. ;) Tur jag sovit så bra (?) inatt. Vaknade typ en miljard gånger.


Intressanta ledare i Expressen:

http://expressen.se/index.jsp?a=476383
http://expressen.se/index.jsp?a=513982

Läs och fundera. Tänk efter hur ni tänkt rösta. I know I will.

Gudfrukt(bar)het.

Tanken slog mig just. En (1) av 100 kvinnor som äter p-piller (och tar dem helt korrekt) blir gravida. Med min tur blir det säkert jag.

Inte heller är jag en gudfruktig kvinna. Jag kommer förmodligen hamna i helvetet för att jag inte ångrar att jag haft utomäktenskapligt sex. Eller att jag dricker alkohol. Eller att jag använder svordomar.

Let's face it, jag är dömd till en evighet i de outhärdligt varma underjordiska gångarna of hell. Mest för att jag inte kommer dömas av hur jag var som människa. Hur många tanter jag glatt hälsat på, hur många ledsna vänner jag kramat, eller hur empatisk jag var.

Nej, lite hålligång, skratt och glada stunder kommer kosta mig biljetten som tar mig genom pärleporten. Dessutom går jag inte i kyrkan. I'm screwed.

Smarties.

Jag åt tårta imorse. Nu har jag tvångstankar om hur det skulle kännas om en sån där... vad heter det... smarties(!) skulle ha fastnat i min hålighet (where I used to have a tooth).

Undra om den skulle rymmas.

Bättre en mask i jorden...

... än på mina ben som de var inatt.

Skitskum dröm hade jag. Minns inte riktigt vad den handlade om, men nån dog på golvet och vi sov i våningssängar. När vi satte benen utanför sängen så hoppade maskar upp och fastnade på benen. Läskigt. :| Tror även jag drömde om någon översvämmning av något slag. Weird.

Cyklade förbi hos pappa innan jag cyklade till jobbet. Cykla är underskattat. Dock är mina jeans nytvättade. Det betyder att de är trånga och blir jättelåga när man sätter sig på cykeln. Inte speciellt snyggt. Bah.

Cark och jag har svårt för att bestämma oss vad vi vill göra i helgen. Vi är lite veliga. Det ordnar sig nog. :)

Nu ska jag vara seriös och jobba ett tag.

Stundens tanke/känsla/reaktion.

Ibland vill jag gömma mig. Försvinna en stund, och reda ut allt i lugn och ro. Tänka för mycket. Inte tänka alls. Tänka på annat.

Ibland vill jag skriva ett långt utlägg om hur jag känner. Vad jag tänker. Hur jag tänker.

Det är inte så att jag bryr mig, egentligen. Eller, det kanske bara är vad jag inbillar mig? Fast, jag menar, alla behöver vi närhet. Kanske inte kärlek - men närhet. Känna att vi duger. Att vi är värda någonting. Att någon behöver oss. Jag är viktig.

"I'm too scared to know how I feel about you now."

Det är inga känslor inblandade, va? Är det så?

Tänk om jag kunde sluta tänka. Men jag förstår inte. Jag tycker inte om att inte förstå. Jag vill veta vad människor känner. Vad de tänker. Hur de tänker.

Varför säger människor en sak, när de kan mena en helt annan? Varför ljuger folk? Man står där och tror att de är ärliga mot en, and then - it blows up in your face.

Undra om du velar som jag, eller om du vetat hela tiden vad din avsikt varit. Det är elakt att ljuga folk i ansiktet. Har inte din mamma lärt dig det? Du kallar henne vid förnamn. Vad beror det ?

Varför har du krupit in under mitt skinn på något sätt? När tillät jag dig hamna där? När gav jag dig rätten att komma åt mig? Gör du egentligen det?

"I hold you close in the back of my mind."

I bakhuvudet. Det är där du ligger och gnager. Jag har visserligen inte bråttom med något. Jag tror inte det skulle funka heller, vet inte om jag hade några såna ambitioner innan du gav mig dem. Ondska.

Ibland verkar du faktiskt sårbar. Fast det kanske bara är något jag inbillar mig. Igen.

Är så less på att analysera saker. Kan du inte bara säga hur det är. Sanningen. Skoningslös. Jag klarar den.

Oftast är du dryg. Det kan jag hantera. Andra gånger är du så söt att det nästan gör lite ont i mig, och jag blir sådär överambitiös som jag ofta blir.

Tänk om det skulle vara på riktigt. Alltså, kärlek. Skulle du visa det? Skulle jag våga tro på det?

Först hoppades jag. Sen insåg jag min egen naivitet. Sen byggde du upp det igen. Nu vet jag inte.

Jag skulle gärna skriva ett långt meddelande till dig. Ett där det stod allt jag tänkte. Bland annat att jag inte förväntar mig något. Att jag inte har bråttom. Att det är okej om du inte vill att det ska bli något. Att jag önskar att du bara kunde släppa allt. Sluta tänka.

Det krävs nog mycket för att det skulle fungera. Saker som vi kanske inte skulle kunna få att klaffa just nu. Varför var jag tvungen att göra såhär igen?

Jag ska fundera ett tag till. Sedan kanske jag skriver det direkt till dig. Du lär väl märka...

"What does it mean?"

VÄCK, tand, VÄCK!

Tandläkartid för en timme sen. Lyckligt ovetande cyklade jag dit och satte mig i väntrummet. Lite försenat kom tandsköterskan... "Elisabeth?"

Jag följde efter henne in på rummet. Satte mig till rätta i tandläkarstolen. Tandläkaren sa "då ska vi seeee", säkert 10 gånger innan han ens plippat färdigt med datorn.

Han öppnade munnen på mig och kikade på tanden. Tryckte lite runtomkring, och jag sa "Aj!".

Sen, helt plötsligt, börjar han bedöva mig. :| And I was like: "Ska du dra ut tanden NU?"
And he was like: "Ja. Det är väl lika bra?"

Det var då jag började gråta. Stark människa man är. Jag började även skaka. Kan bero på min tandläkarskräck. Jag vet inte.

Hursomhelst tryckte han in något som såg ut som en skruvmejsel i käften på mig, och vips - var tanden ute!

Nu längtar jag inte tills bedövningen släpper. Har iofs tryckt i mig en 500mg Alvedon och en 400mg Ipren. Hoppas det hjälper.

Ringde till Micke och sa att de dragit ut en tand. Han sa att jag fick stanna hemma. Wiie. :) Dagens höjdpunkt.

Det var motvind på vägen hem. Hatat.

Hjärnsvammel.

Jag sov 11 timmar inatt. Nästan. Det var skönt.

Hittade en låt igår. Ryan Adams - Elizabeth, You Were Born To Play That Part
Den är rätt bra, faktiskt.

Jag cyklade till jobbet imorse. Det var skönt det också. Ska nog göra det oftare i fortsättningen. Jag tror det tar lika lång tid som att köra bil.

Cyklade hem och åt pölsa och potatis. Åt det igår också. Lika gott ändå. Rödbetor är underskattade.

Cyklade på gymmet också. Tänkte ta genvägen, fast insåg rätt fort att det nog inte blir en genväg. Cyklade rakt fram istället. Cyklade förbi några som jag tränar. Hälsade. De hälsade lite motvilligt. Undra om dom hatar mig. Äh, skit samma.

Gymmet var okej. Bryr mig inte så mycket iofs.

Köpte Gainomax på ICA på vägen hem. Tuss satt i kassan. HON hatar mig däremot. Ogrundat hat visserligen. Men skit samma. Jag orkar inte slösa energi på människor som hatar mig utan anledning. Det får ta energi från dem istället.

Fick brev från Berglunds. Tror jag kommer få restskatt istället för skatteåterbäring. Jävla hata.

Min bror frågade mig varför jag svär så mycket idag. Han trodde jag hade uppdämda aggressioner eller nåt. Kanske. KILLAR SUX. Eller nåt.

Undra vad man ska äta till middag. En köttbit skulle vara gott. En köttbit och en mjukkakamacka. Ja. Det blir nog så. Jag är trött.

Nu ska jag äta middag.

Hemskheter och tandtroll.

Jävla visdomstand. Jag har flera gånger bett om att få dra ut de två som faktiskt kommit upp till ytan - men icket.

Kände att den högra (problemtanden) gjorde ont igår, så jag borstade lite extra noga där. Vaknade halv fem imorse av att tandvärken var total. Kändes som den skulle explodera vilken sekund som helst. Så jag klev upp, borstade tänderna igen, och tog en pronaxen. Jag lyckades somna om. Dock är hälften av tandvärken kvar.

Hade prov i naturkunskap idag. Jag var inte bra. Hatar när de frågor man faktiskt pluggat på inte ens är med på provet. Ska bli intressant att få tillbaka det!

Kom hem och började laga lunch. Pölsa och potatis. (Yum!) När den nästan var klar insåg jag att jag inte hade några rödbetor. Fick använda 21 kr av mina enda 100 kr till att köpa en burk. Hrmpf.

Öppnade kylskåpsdörren. Då föll två burkar med kakor ut på golvet. Yay! \o/ Strössel och diverse andra smulor hamnade över hela golvet. Dammsugare for the win.

Idag skiter jag i gymet. Jag lär ändå bara skada mig.

Var in på ams, trots att det är ondska. Tomas är ju dock trevligheten själv. Det går inte tycka illa om honom. Jag har iofs inga ambitioner att försöka tycka illa om honom heller. Fick då ett nytt lösenord tack och lov. Det var på tiden.

Var även in på kommunen. Ondska där också. Alla satt i möte. Måste in där sen idag. Eller nån annan dag. Skit samma.
__________________________________________________________________________

[11:46:53] bettan |:
Jag vaknade inatt av att jag hade svinont i min visdomstand. Jag trodde den skulle explodera eller nåt. Jävla. Hata.

[11:47:11] UlleGulle -M:
och tandläkaren vill inte dra ut den?

[11:48:04] bettan |:
Nej. Jag sa att jag ville dra ut dem. Han sa att jag skulle ha kvar dem, men dra ut dem som kommer komma uppe eftersom de inte kommer rymmas. Jag får med andra ord inte bestämma hur många tänder jag ska ha.

[11:49:07] UlleGulle -M:
För jäkligt. Folktandvården?

[11:50:20] bettan |:
You bet.

[11:50:26] bettan |:
Finns inget annat alternativ här.

[11:51:09] UlleGulle -M:
nazister

[11:51:21] bettan |:
"Du skall hafva tandvärk."

[11:51:23] bettan |:
Eller nåt.

[11:51:31] bettan |:
Det är nog folktandvårdens motto.

[11:53:40] UlleGulle -M:
hehe.

[11:54:32] bettan |:
Ondska. ;/

[11:54:37] bettan |:
Typ som arbetsförmedlingen.

[11:54:51] UlleGulle -M:
som typ, offentliga sektorn

[11:55:02] bettan |:
Haha.
__________________________________________________________________________

Trevligheter och poker.

Cark och Elin dök upp igår. Vi finurlade ett tag på vad vi skulle hitta på. Det blev poker med Anna, Olov (Oluf) och Tomas06.

Jag vann inte. Olov vann. Jag lät honom (typ). Gick all in utan några speciella kort, bara för att få slut på det hela. ;D

NVK - Rissne

Tyvärr blev slutresultatet 0-3. Förlust. Ingen spelade dock bra. Så det är inte mycket att göra åt. Dock tar man både vinster och förluster som ett lag. Togetherness. Ah, well.
___

Har prov imorgon. Måttligt peppad.
___

Jag hade något roligt att skriva... det är dock som bortblåst nu. Får väl uppdatera senare när jag kommer på det. ;)

/BK

NVK - Uppsala

Riktigt spännande match må jag säga!

Resultatet blev ett härligt 3-1 till oss, NVK.

Läs mer på www.volleyboll.se!

Ikväll blir det nog poker med brudarna. Woho!

Två vänner och en kamera...

... kan bli mycket roligt.

Det började i stillsamhet med att Carkan spillde ut stearin på duken. Sen spårade det ur...

Det började med cpkort...

Cpkväll 1



CPkväll 2



CPkväll 5



CPkväll 10



CPkväll 11



CPkväll 12




... och sen kom Cark på att plastfolie är roligt...

CPkväll 3



CPkväll 6



CPkväll 8




... och sen skickade vi en kontaktannons!

CPkväll 13


Hej! Jag är en tjej på 18 jordsnurr.
Jag gillar rullstolsbandy och vattenfärg.




____________________________________________________________________


You should have been there...

Bättre kyla och svallis...

... fast then again - no!

bettan | säger:
alltså, Marres pappa är kingen!

bettan | säger:
han var just in

bettan | säger:
och frågade om jag inte var friskriven snart, så jag får börja spela volley igen

bettan | säger:
och så sa jag nåt om foten

bettan | säger:
han ba:

bettan | säger:
"Jaa, i braut sånt knee, men hä vart aller bra, för i treerne int."

bettan | säger:
;D

bettan | säger:
"Man vet aller vart fot'n peek när man start opp."

___

För er som undrar kommer översättningen här:

"Jaa, i braut sånt knee, men hä vart aller bra, för i treerne int."
Jaa, jag bröt sönder knät, men det blev aldrig bra, för jag tränade inte.

"Man vet aller vart fot'n peek när man start opp."
Man vet aldrig vart foten pekar när man startar upp.
___

Det är så skönt med härliga människor. :)

Bättre hängmatta i parken...

... iallafall på sommaren. Som det är idag skulle det vara rätt kallt att ligga i den. Dessutom skulle man blåsa ner. :|

Det blev en kompromisslunch. Jag köpte min macka, Cark köpte på Frasses, vi åt hemma hos mig. :) Nackdelen är bara att nu är jag jättesugen på ett skrovmål. ;/

Vill du veta vad mors lilla lathund sa?

Mors lilla lathund sa:
- Du må tro jag jobbar bra! Fastän vet du vad, inte just idag, för jag gör det helst en annan dag.

Mors lilla lathund sa:
- Ingen kan så bra som jag! Men tycker du som jag, tycker du som jag - så gör jag det en annan dag!

- Tralalalallala imorrn då ska jag knoga. Hela guss långa dan ja oj oj oj vad jag ska gno!

- Ja för ser du därför så måste jag, ta det lite lugnt idag. För tycker du som jag, tycker du som jag - så gör jag det en en annan dag.


Jag i ett nötskal.

Får se om det blir till Cark ikväll. Jag är sugen på att hänga. Är även sugen på onyttigheter. Jävla jag. Skräpning (som mamma skulle ha sagt).

Bättre en back i hallen...

... än att den ska vara nere i källaren och man måste gå långt för att få sig en dricka!

Försökte scanna in bilderna idag. Det gick bajs. Först blev korten konstiga. Sen ändrade jag inställningarna, och då funkade ingenting. Datorn blev seg och hatad.

Nu lever jag dessutom på existensminimum ++. Äger typ inte ens 200 kr. Heja mig. \o/
Trots detta ska dock jag och Carkan luncha på caféet idag. Måste verkligen lägga upp en budget - och det är snart.

Håller även på kolla runt om andra jobb. Nog för att jag tycker om det här hur mycket som helst, men jag skulle gärna vilja flytta och typ skaffa mig ett liv.

En halvtimme kvar till lunch. Jag håller tummarna för caféet. Det är mysigt. Dock skulle det gå göra mycket mysigare! Jag och Elin har värsta idéerna. Vi kanske borde sätta oss ned och rita upp det. Vem vet - Petra kanske är intresserad. :)

/BK

Bättre att gå på isen och ha det glatt...

... än att ha den på bilrutorna. De var helt vansinniga imorse. Bilrutorna alltså! Isen var av den där sorten att den nästan är omöjlig att få bort också. Sånt är inte uppskattat när man har 10 minuter kvar innan jobbet börjar, och man har inte hunnit köpa snus än. :|

Jobbet idag var som vanligt. Helt bra! Jag tycker om mitt jobb. Synd att jag inte får mer betalt. Men ah, well. Vad är en bal på slottet!

Var hos farfar idag också. Han kan prata han. Det är dessutom alltid om smarta och djupa saker. Efter två-tre timmar börjar effektiviteten på ens lyssnande avta vill jag lova. Men han är fin, farfar. Inte som alla andra.

- Jo, du vet att, jag har ju sånadär, läs- och skrivsvårigheter. Mina ögon är inte riktigt kalibrerade, så bokstäverna, två-tre stycken, hamnar på samma ställe.

- Jaså?

- Jo. Men jag har lärt mig ändå. Jag läser bara med ett öga.


Han är smart han. Han ser genom folk dessutom. Om man vore lite mer som honom. :|

Börjar vara lite småtrött i ögat nu. Träningen gick bra, btw. Jag är dock fortfarande rätt försiktig med att hoppa. Känner även att jag använder mitt högra ben betydligt mer än det vänstra av rädsla för att det ska göra ont i fotleden. Det märks eftersom min högra stjärt är betydligt mer öm än min vänstra. Träningsvärk FTW!

Nu sova.

Dagens klassiker:
Rob N Raz - Throw Your Hands In The Air


Jag säger som Carkan: Jag har dyse i munnen.

Night.
/BK

45 minuter.

Såg just klart 45 minuter om Aileen Wuornos. Some scary woman!

Hurtbulle, as they say.

Jag har varit så sjukt hurtig idag. Cyklade till min naturkunskaplektion imorse. Den var rätt slapp.

Sen cyklade jag förbi på lärcentra och sa att jag nog skippar matten iaf, jag har ju redan betyg i den så att.

Cyklade hem, åt lunch, slappade ett tag, var förbi och lämnade igen matteboken, cyklade på banken och fixade ett nytt visakort (vilket verkligen börjar behövas nu), det skulle komma på torsdag. Sen var jag förbi hos farfar en lite stund innan jag skulle till sjukgymnasten, och sen vidare på gymet. Helt sjukt vilken stabil dag. Tror inte jag fått såhär mycket gjort på en hel vecka sammanlagt. ;D

Hoppas jag håller denna nyfunna livsstil, så kanske jag är någotsånär fit för beachen 2k6 när jag och bror drar iväg till sydligare breddgrader. :)

Jag är fikasugen. Vi har inget fika. DOH!

En kväll på O'Learys.

Det blev så iaf, vi drog på O'Learys.

Jag rullade håret, vilket slutade i att det kortaste såg ut som afrokrull. Men det blev typ bra ändå. ;D Även om Cark mobbade mig. ;P Jag brände mig även en miljard gånger med hennes locktång. Bland annat i pannan. Snyggt jobbat! :)

Conny var snäll nog att köra åt oss. Det var en rolig färd med stopp på diverse "P-fittor" (carks påhitt) och "Fittfickor" (som jag lyckades säga).

Väl framme hoppade jag ur bilen, och fick gå in själv eftersom de andra körde iväg nånstans! ;D Så jag traskade in och insåg att jag inte hade några pengar på mig för att lämna in jackan. Han som stod i garderoben var dock snäll nog att låta mig hänga in den ändå. ;) Jag kikade en sväng men såg ingen jag kände. Så jag gick på toan, drog ner byxorna, satte mig, hörde ett PANG i fickan... jag tänkte "var det snusdosan?". När jag då tittade i fickan upptäckte jag att det var mitt visakort som gått i tre delar. Lyckat!

Elin var snäll nog att låna ut pengar till mig. :)

Åt skrov hemma hos Jocke, och lyckades tappa ner typ alla pommes + all dressing på golvet. ;/

Träffade även Sören. Det var roligt. :)

Idag har jag typ gjort nada. Käkade pizza med Elin. Det var trevligt. :)

Nu ska jag nog bänka mig framför TV:n och göra nada.

/BK

Gangstah names!

Karolina| säger:
Nix.. ha ha ja hitta en cp sida där man kan skriva sitt vanliga namn och få ett gangsternamn

Karolina| säger:
mitt blev Cow-tippin Shrinky Nutz

Karolina| säger:
ha ha ditt blev Green Egg Scratchy Nutz

bettan | säger:
LOL

bettan | säger:
gröna ägg?

bettan | säger:
wtf liksom

bettan | säger:
LOL

bettan | säger:
nu blev jag Butt-jugglin Gat Slinga

Karolina| säger:
ha ha

bettan | säger:
hahahaha

bettan | säger:
nu blev du äggen!

Karolina| säger:
Duuu Bettan blir Crouching Bitch

Karolina| säger:
HA ha

bettan | säger:
HAHAHA

bettan | säger:
Emil blev Supa Forty Sippa

bettan | säger:
;D

Karolina| säger:
HAHA carkan blir Drunken Jamaican

bettan | säger:
HAHAH

bettan | säger:
LOL

bettan | säger:
bettank blev Good-ass Ho Slappa

Karolina| säger:
HAHA

bettan | säger:
SKANKY ASS HOE!

bettan | säger:
;P

Karolina| säger:
carkis blir Trip-n-Fall Hob-nobba HA HA

bettan | säger:
lol

Karolina| säger:
HAHAHAHAHAHA kolla vad robin blir

bettan | säger:
HAHA

Karolina| säger:
Broken Poo-poo Pants

bettan | säger:
lollan blev Jimbo da German Fool

bettan | säger:
haha, den bryr sig ju inte om namnet, den slumpar ju bara

Karolina| säger:
Joo =)

bettan | säger:
LOL"!%¤!"%!#!"

bettan | säger:
JAG SKREV ROBIN

bettan | säger:
Broken Poo-poo Pants

bettan | säger:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Karolina| säger:
Jag veeeeeeeeet =) HAHAH

Karolina| säger:
Jag måste smsa o säga de. ha

bettan | säger:
DEN SLUMPAR FAN INTE

bettan | säger:
;D
_______________________

Sammanfattning:

Jag = Green Egg Scratchy Nutz, Butt-jugglin Gat Slinga, Crouching Bitch, Jimbo da German Fool, och min favorit: Good-ass Ho Slappa

Carkan = Cow-tippin Shrinky Nutz, Drunken Jamaican, Trip-n-Fall Hob-nobba, Supa-Hard Cock-whacka

Emil = Supa Forty Sippa

Robin = Broken Poo-poo Pants

Elin = Tree Trunk Ho Slappa

Anna = Jimbo da Dick

Astrid (min mamma) = Young Dirty Killa

Bosse (carks pappa) = Slippin Hoopti Rida
_________________________________________

LÄNK http://gangstaname.com/index.php

Feel free to get your own gangstah name. ;D

Kommunism.

Det hela är så skrattretande.

Jag hittade en presentation för kommunismen igår och började skumma igenom den.

Hittade sköna saker som:

"Alla andra aktivitetet tenderar att bli lika främmande och tråkiga som arbetet: hushållsarbete, skolarbete, fritid. Sådan är kapitalismen."

bettan | säger:
Sen när blev det kapitalismens "fel" att människor är skoltrötta, tycker att det är tråkigt att tvätta kläder och har dålig fantasi om vad de ska göra på fritiden?

Rickard Karlsson säger:
Haha!

bettan | säger:
Hela presentationssidan är i princip ett väldigt långt gnäll om hur tråkigt det är att arbeta, och att allt detta är kapitalismens, arbetsgivarnas och chefernas fel.
__

"Vi arbetar inte för att vi vill. Vi arbetar för att vi inte har något annat sätt att dra in pengar på. Vi säljer vår tid och kraft till en chef för att kunna köpa de saker vi behöverför att överleva." "Arbetet utförs inte pga vad det producerar. Vi gör det för att få betalt, och chefen betalar oss för arbetet för att kunna göra vinster."

bettan | säger:
Typ: Jaha? So?

Rickard Karlsson säger:
Precis. Välkommen till verkligheten.

bettan | säger:
Alla måste ju hursomhelst arbeta! Saker producerar inte sig själva.

Rickard Karlsson säger:
Den logiken är för komplicerad för många vänstermänniskor. De tror att det bara handlar om att omfördela.
__

bettan | säger:
Men kommunismen går väl mer ut på att avskaffa allt vad pengar och stat heter?

Rickard Karlsson säger:
På lång sikt, ja. Men dit är det nog ingen som längre tror att man kommer sig.

bettan | säger:
Jag förstår liksom inte. Det blir ju ett laglöst samhälle! Dessutom är det väl bevisat för väldigt länge sedan att byteshandel inte fungerar?

bettan | säger:
Jag vill ha en limpa av dig, men du vill inte ha en stråhatt av mig - vad gör jag då?

Rickard Karlsson säger:
Precis. Eller ännu värre - tänk om det bara är färskvaror! Just nu har jag ett ton färsk torsk och ingen frys. Du och dina nio kompisar har ingenting just nu, men till hösten har ni potatis. Pengar är bara en symbol för skulder och fordringar samt vilken produktionsförmåga man har.

bettan | säger:
Men det är ju det som är grejen. De verkar tro att om vi avskaffar pengar, företag, chefer och allt vad det nu kan vara, så kommer folk leva i harmoni och inte behöva lyfta ett finger. Det är ju skrattretande. Det känns lite som vi åter är tillbaka till att folk inte vill ta ansvar och vara produktiva.
__

Nej, tacka vetja kapitalismen. Ett samhälle där vi alla är ansvariga för vårat eget liv och våra egna tillgångar.

Dagens läsning för ALLA
http://www.samuelsiren.com/kapitalism.php
och:
http://www.timbro.se/rand/utdrag.html

Kapitalism ÄR frihet.

/ Bettan

The väckare goes: BEEP BEEP BEEP BEEP!

Mornar sucks. På riktigt! Jag tycker inte om att kliva upp. Det är som att kämpa mot varenda cell i hela kroppen. Kroppen skriker åt en, bönar, ber, svär och tjurar. Så man tycker på snooze-knappen (eller "sno se-knappen" som mina föräldrar alltid kallat det eftersom man trycker på den, snor(vänder) sig och somnar om), och tänker att "jag har nog tid att sova 10 minuter till".

Efter 9 minuter (varför är alltid väckare inställda på att ringa igen efter just 9 minuter?) vaknar man återigen och är om möjligt ännu tröttare. Nu _vet_ man dock att man _måste_ kliva upp om man inte ska måsta springa åt och fram i lägenheten innan man hittat allt man ska ha med sig. Naturligtvis är det redan för sent för detta, eftersom att sekunden man trycker på snooze och vänder sig om spiller man dyrbar tid - den tiden man behöver för vardagliga saker som att hinna äta frukost eller ens borsta tänderna.

Sofie, hon vaknar innan väckaren ringer. Sista veckorna har hon inte riktigt gjort det och får lite panik över att hon sover så länge. Jag svarar: "Jag vaknar _aldrig_ innan väckaren ringer."

Tänk om man fick vakna så utvilad att man kunde ligga och vänta på att väckaren skulle ringa. Då kanske man skulle skutta upp ur sängen, göra några armhävningar och gå omkring hela dagen och må som en gudinna. Men när jag tänker efter inser jag att om jag skulle vakna innan min tjutande väckare skulle jag tänka: "Woho! Jag får sova x minuter till!" - och somna om fortare än X2000.

Den enda gången jag faktiskt vaknar innan det är tänkt är när jag är orolig att jag ska försova mig. Sånadär gånger när man verkligen inte FÅR försova sig. De gånger man måste kliva upp 04:30 eftersom volleylaget åker utan en om man är sen. Det är då jag vaknar 04:25 med ett ryck och tänker: "GAH! VAD ÄR KLOCKAN?"

Jag tänkte en gång att det kanske skulle vara smartare att ställa väckaren på den tiden jag skulle gå upp istället för lite innan som jag brukar göra, för så får jag snooza. Nu såhär en bit in på mitt projekt inser jag att jag snoozar lika många gånger ändå, vilket resulterar i att jag blir alldeles för sen och hinner med ännu mindre saker än jag borde. Suck.

Mycket cred dock till min nya väckare som jag fick i julklapp. Den har en liten dosa som ligger under huvudkudden och vibrerar när det är dags att kliva upp. Magiskt. Den har gjort min vardag lite lättare, eftersom jag annars inte hör när väckaren ringer.

Ikväll ska jag nog ställa väckaren lite för tidigt. Snooza är ändå det skönaste som finns...

____________________________________

Daft Punk och Alexander Kyckling.

Alexander Kyckling - Mästare i cykling.
Alexander Kyckling - Han vet vad han gör!

Han vet vad han gör när han är ute och kör.


Tänk om man visste vad man gjorde. :|

Drog till Skeå i fredags. O'Learys var härligt fullt med schyssta folk. :)

Skulle köra hem lördag kväll (natt?)... jag höll på somna. Sånt är inte trevligt. Kom hem kring halv två-två nån gång... tröttheten.

Imorse klev jag upp, duschade, åt frukost och körde till skolan bara för att upptäcka att läraren inte ens var i närheten av där. Ovärt. Jag väckte Kim istället. ;D

Hittade lite skojiga bilder som Oskar Johansson lyckats knäppa... här är ett urval:



Anton, Mackan och Jag på lärarfesten.
Anton, Mackan, Jag




Fredde och Joppe på lärarfesten.
Fredde och Joppe



Olle och Hannes på lärarfesten.
Olle och Hannes



Här försöker jag se bra ut på studentstatt! ;D
Jag försöker se bra ut




Det var nog allt för denna gång! Tjo!

Pang på rödbetan bara!

11:05


Vart är världen på väg?
Det är en mycket återkommande fråga jag ställer mig själv och andra...


Jag är rädd för högstadieeleverna.

När jag gick högstadiet för sisådär 4-5 år sedan fnissade vi vid tanken på att hålla någon i handen, eller att kyssa någon. Det var tamigtusan en bedrift! "Nä-ää! Har ni hånglat?!"

Har fått höra ryktesvägen att vissa som går högstadiet idag för snacket: "Undra vem jag ska knulla med i helgen då!"

Jag blir mörkrädd när jag hör detta. Om det tar 4-5 år för detta att krypa så pass ned i åldrarna, vart är vi då om 4-5 år till? Ska vi börja dela ut kondomer på mellanstadiet och lära våra barn redan i lågstadieålder att de måste skydda sig om de ska utöva samlag?
Hemska tanke.

Jag minns även sexualundervisningen i fyran. Alla tjejer räckte flitigt upp händerna för att visa att man visste vad som höll på hända med kroppen. Fast visst blev det många fnissningar och tomatröda ansikten när fröken ställde de diverse frågorna och visade vart äggledarna satt.

Ej heller har jag någonsin förstått mig på dem som blir av med sin oskuld genom one-night-stands (som det så fint heter). Ingen kärlek, ingen närhet, inga känslor av att älska och bli älskad. Nej, pang på bara.
____

PΛIN/ säger:
pang på rödbetan bara

PΛIN/ säger:
...+t hahAHhahahahahahaaaa

bettank | jobb säger:
haha

bettank | jobb säger:
jag är inte röd ;/
____

Snälla, kära ungdomar... vänta åtminstone tills ni har ett fast förhållande. För eran egen skull!
____

bettank | jobb säger:
btw

bettank | jobb säger:
varför i hela helvete säger man "Pang på rödbetan"?

PΛIN/ säger:
ingen aning

PΛIN/ säger:
det är samma sak som splitter ny

bettank | jobb säger:
hahaha

bettank | jobb säger:
fy fan vad fult det svenska språket är

PΛIN/ säger:
det är kung

bettank | jobb säger:
eller "rätt in i kaklet"
____

PΛIN/ säger:
den 11'e börjar fredrik lindström med sitt nya svenska program

PΛIN/ säger:
dialekter

bettank | jobb säger:
ÅH

bettank | jobb säger:
det MÅSTE ses!
__________________________________________________________________________

Frustration.

Jag tror jag har ringt till idrottsmedicinska i Umeå ungefär 30 gånger nu, om inte mer. I säkert en halvtimme har det varit upptaget.

Borde inte detta vara olagligt?
Borde de inte vara tvugna att ha en växel, så man har en fair chance att komma fram?

____________

bettank | @ jobb säger:
Hur kan det vara upptaget i typ... 20 minuter i sträck?

bettank | @ jobb säger:
Har de inte flera som sitter och svarar i tfn?

Rickard Karlsson säger:
De har ingen växel ;)

bettank | @ jobb säger:
Om de inte har det så ska jag gå dit och fråga om de behöver hjälp, och säga att jag är mycket kompetent. Jag ska säga att de borde anställa mig för att jag är trevlig och söt.
____________

MIN FOT ÄR FEL! DEN FUNKAR INTE!

Inte mycket bättre sen Emils trapp och hans förbannade lås rev sönder den mer heller.

Nuförtiden hatar jag sjukvården mer än vanligt. Fick höra igår om en tjej som först blivit blind på ena ögat, och då hade läkaren inte gjort något. Nu hade hon tydligen fått en black out och blivit blind på båda ögonen. Jävla skitläkare. Tänk om hon har en hjärntumör eller Gud-vet-vad.
Läkare - YOU SUCK! Ni bryr er fan inte om någonting. *ilska*
____________

Nu fick jag mig fram... äntligen... dock svarar inte snubben. Nu blir det nån jävla telefonist...

Jaha... nämen jag hade fel nummer... fitta...

Nu provar jag igen...

Jahaja... ingen telefontid... helvete.

Nu lägger jag ner och går hem.
_____________

Sunrise.

Usch vilken bakisdag igår...

Tips: Blanda inte öl, vin, cider, sprit och skumpa... magen blir så rebellisk. :|

Jag vaknade först en gång, men insåg att det inte skulle funka. Sen somnade jag om i diverse omgångar. Vaknade sista gången kring 19-tiden igårkväll. :| Skön bakisdag. ;D

Nyårsfesten var lyckad tyckte jag! En hel skopa eloge till Cark och Marre som kämpat hårt och lyckats! Bajs på folket som inte uppskattade det hela och var allmänt trista och irriterande.

Jag spenderade typ en liten förmögenhet på ett telefonsamtal. Heja mig! \o/

Idag har jag besiktat mammas bil. Den mådde inte bra. ;D
Sen satt jag och Elin på caféet i lite drygt två timmar. Det var snyggt gjort av oss tycker jag. Vi hade mycket intressanta samtal. Elin har en konstig framtidsdröm, men det skulle vara jävligt coolt om hon pulled it off! ;D

Ikväll ska jag träna... hoppas det går vägen. :|

Btw... mina träningsskor är borta. Vem har tagit dem? Plz hör av dig!


Dagens mjukis:
Sheryl Crow - I Shall Believe

Dagens party:
Rigo feat Cham - She's A Pro


Nu blir det snart julklappsutdelning, om folket inte är sena :|


Gott nytt år på en allihopa.
Je vaal tänk uppå att nu jee're NOLL SEX!

/Västerbottens inlandsBettan

Nyårs.

Nu kommer frågan alla ställt sig:

Är nyårsafton överskattad?


Jag tror ju inte det... jag har haft många givande samtal under kvällens gång... ett som var lite mer givande än andra... men det hör inte till saken. Sure, nyårs kan vara lite överskattat... men det är ändå en tid när vänner kan mötas och ha trevligt, och folk kan vara glada och fira början av ett nytt år. Ett år fyllt av möjligheter! Sen hur man tar vara på dessa möjligheter är en annan femma.

Efter några timmars prat med mr bonham bestämmer jag mig för att gå isäng. Kvällen var lyckad.

Hoppas Adam den spyende mår bra. Han var tung att hålla upp.

Nighters! / BettanK