Sakta stiger solen...

Imorse vaknade jag kring 5-tiden av att det var mer eller mindre bastu inne på mitt rum. Härligt? Både ja och nej. Inte ska man klaga när det är varmt och fint, men nog sover jag gärna i kylan. Kanske får ta och inhandla en kylanläggning!

Längtar synnerligen mycket efter min semester nu. Planerar att göra sånt som jag inte kunnat på några somrar nu; fiska, se solen nästan aldrig gå ner, ligga i gräset, spela beach, softa och äta mjukglass. Är inte det sommar så säg!

Det enda knepiga just nu är hur Anna och jag ska få ner våra prylar från Norsjö till Sollentuna. Vi trodde ju, glada i hågen, att Anna skulle landa en gratis flyttbil eftersom hon fick jobbet via arbetsförmedlingen - men icket! För att få skörda den fina frukten måste man ha fyllt hela 25 år. Vilken skitregel! Som att folk under 25 har mer pengar än de över. Pah!

Nu är det flyttbil som letas, tror jag. Alternativt att en vänlig själ har en bil att låna ut mellan 18:e och 31:a juli, för upp till beachen SKA jag detta år! Börjar ta mig tusan vara alldeles för länge sedan möjligheten att åka dit fanns.

Avslutningsvis får ni en härlig bild från segeldagen:


Pöjkar, körv, gött!

Igår startade dagen redan vid 8-tiden, vilket är rätt tidigt för en söndag. Steg upp och gjorde mig iordning för en dag med segling och fint väder. Vi, tre pojkar och tre flickor, steg glatt ombord och lättade ankar kring 12-tiden. Sedan följde en lång dag med bad, lek, solning och lite fika emellanåt.

Inte förrän 19 steg vi iland igen och då var vi lite tröttare, lite gungigare och en hel del rödare. Sedan blev det grillspett med korv och köttbullar och så några glas mjölk i solnedgången vid min gode vän Marcus stuga. Mycket bra avslut på en superfin dag. Värdelöst nog tog jag inte en endaste bild på hela dagen förutom vid middagen, och där ser vi mest tärda ut så det är inte mycket till bilder.

När det var dags att stiga upp imorse kände jag mig däckad, bränd och aningen ljusskygg. Men - ska man jobba så ska man, och det var bara att bege sig iväg. Kändes som en dag då enda räddningen är att kickstarta med en rejäl kaffekopp, så det blev en stor kaffe på Pressbyrån. Detta leder mig naturligtvis till servetter - och dagens visdomsord:



... annars kan det kvitta! Dock känns det som att Roy och Roger var först med detta visdomsord!

Nu är det nog dags för TV och sömn.


Bottenpoäng och clowneri.

Vad hände, liksom?! Från 11 till 0! NOLL! Inte en endaste människa ville veta hur min lördag var - inte ens jag själv!

Nåja - jag har tänkt berätta ändå!

Lördagmorgon var en tidig sådan då väckaren ringde redan 05:50. Begav mig iväg till Västerås för att agera ballongclown mellan 10 och 15. Tro inte nu att jobbet innebar knytande av ballongdjur, jonglering eller diverse trix! Nej sånt kan jag faktiskt inte. Det gick helt enkelt ut på att dela ut ballonger till alla barn man kunde se, mer eller mindre.

Såhär kan en ballongclown se ut:



Det gick superbra att jobba, och efter hemkomst bjöds det på middag hos Carro och Fredrik där jag genom kreativ bestickföring lyckades kasta hälften av min mat på golvet. Alltid skall någonting spillas när Bettan är i närheten. Trots detta ville de fortfarande ha med mig på Gröna Lund, så sagt och gjort drog vi iväg.

På Grönan blev det dock bara en endaste karusellåkning - Extreme! Det var galet roligt, men vi blev alla lite skakiga i benen och då det var 45 minuters kötid på Insane beslöt vi oss för att pröva lyckan och se om vi kunde vinna några grejer istället. Någon halvtimme senare och X SEK fattigare gav jag upp. Men en vinst fick jag iallafall - en minivattenpistol! Dessutom är numera Vincent vid tärningsspelet och jag bundisar! Vi inmundigade även diverse saker som glass, chips och korv - och vi fick en till kompis i korvluckan!

Slutsatsen av dagen är således att vi kanske inte är bäst på att åka karuseller - men skaffa kompisar kan vi minsann!

Nu är det dags att krypa isäng då morgondagen bär segling i sitt sköte!

Ballong!

Uppåtkurva!

Jamen hejsan!

Måste börja med att tacka er krigare som besökt bloggen idag. Vilken tillströmning! Vilket folkhav! Hela 11 personer tog sig tid att kika förbi. Minst sagt nämnvärt ifall ni frågar mig, vilket ni ju indirekt gör kan jag tycka.

Idag blev det ingen servett, utan bjöds istället på frukost på vårt avdelningsmöte imorse klockan 08:00. Det må jag säga att ibland, eller väldigt ofta nu när jag tänker efter, är mitt jobb faktiskt riktigt härligt! Frukost en gång i månaden, fika varje onsdag, gratis kaffe... what more can a girl ask for?

Kvällen har spenderats på gräsmattan hos Carolina, drickandes ett glas rosé och ätandes sallad. Mycket trevligt med lite sällskap emellanåt! Annars brukar mina kvällar mest spenderas på kedjesnusande och TV-tittande.

Fick även genom min semester idag vilket känns sjukt skönt. Nu blir det till att spendera nio dagar i det magiska Norsjö mellan 10-19 juli. Fattas bara att det skulle vara kalasväder och att min lite luriga plan kan gå genom. Det återstår att se. Men som de säger: What happens in Norsjö stays in Norsjö...

Nu är det dags för mig att sova, då morgondagen innebär väldigt tidig morgon och eventuellt en sen kväll.


Dagens pep-talk!

Imorse var det tungt att stiga upp, vilket egentligen är märkligt då jag lätt hade sovit 7½ timme. Hursomhelst är inte morgonen min favorittid på dagen, och det tar mig alltid 10 minuter längre än tänkt att göra mig iordning inför jobbet.

Hursomhelst drog jag iväg och väl framme vid Odenplan inhandlades som vanligt dagens frukost: En smörgås, en juice och kaffe. Då jag hävdar att Pressbyrån har de sämsta kaffemuggarna i världshistorien som alltid spiller över på kanterna prövades idag en ny variant med två lock. Det fungerade häpnadsväckande bra, men för säkerhets skull tog jag en drös servetter och lindade runt muggen.

Tänkte inte så mycket mer på dessa servetter förrän frukosten skulle inmundigas på jobbet och jag tog upp en för att torka upp nåt (eftersom jag alltid spiller!). Vad ser jag, om inte dagens pep-talk:



Så jag utbrast: "SCHYSST! Visst har jag tränat på sistone, men inte trodde jag att det syntes så pass! Tack! Du är tamigtusan en bra kompis!" Sen dunkade jag servetten i ryggen och så tog vi en öl ihop.

Det ska bli mycket spännande att se vad morgondagens servett har att säga mig!

Midsommar och sånt!

Då var det dags igen för lite uppdatering... såhär efter en och en halv månad!

Har precis landat i Stockholm efter en härlig midsommarhelg i Norsjö. På midsommarafton samlades vi ett gäng glada vänner hos Maria och Rickard i Böleheden där det grillades och lektes trevliga lekar. Väldigt uppskattat måste jag säga.

Lördagen spenderade jag tillsammans med min syster för att få lite quality time. Det är ju inte något man är välsignad med alltför ofta, så det var time well spent. Senare på aftonen satte sig min framtida sambo (Anna) och jag ner för att fundera ut om vi har allt vi behöver till lägenheten som vi snart ska flytta in i tillsammans. Efter prat och fika ringde Tina och inviterade till filmkväll, vilket vi nappade på direkt. Efter en kortare ragg runt Norsjövallen, Fromheden och Bjursele med Elin blev det Fight Club och roliga samtal ändra fram till småtimmarna.

Idag flög jag från Lycksele, så det blev en kortare sväng förbi mormor i Rusksele först. Dock vill jag inte rekommendera NÅGON att flyga med Next Jet ifall ni inte har en extrem längtan efter en nära-döden-upplevelse. Ingen smörgås fick man heller!

Men nu vankas glada dagar med Allsång på Skansen på tisdag. Ska bli riktigt skoj! Tänkte nog även ta min semester en mitten av juli och bara glida runt i Norsjö. Sweet!

Nu är det dags att gå isäng och ladda inför en ny arbetsvecka. Vuxenpoäng!

Avslutningsvis kommer en liten midsommarbild på Fredrik och Anna på väg från Böleheden till Böle. Kolla hur ljust det är! Un-der-bart!