I am 32 flavors and then some!

Squint your eyes and look closer
Im not between you and your ambition
I am a poster girl with no poster
I am thirty-two flavors and then some
And Im beyond your peripheral vision
So you might want to turn your head
Cause someday youre going to get hungry
And eat most of the words you just said

Both my parents taught me about good will
And I have done well by their names
Just the kindness I've lavished on strangers
Is more than I can explain
Still theres many whove turned out their porch lights
Just so I would think they were not home
And hid in the dark of their windows
Til I'd passed and left them alone

And God help you if you are an ugly girl
Course too pretty is also your doom
Cause everyone harbors a secret hatred
For the prettiest girl in the room
And God help you if you are a pheonix
And you dare to rise up from the ash
A thousand eyes will smolder with jealousy
While you are just flying back

Im not trying to give my life meaning
By demeaning you
And I would like to state for the record
I did everything that I could do
Im not saying that Im a saint
I just dont want to live that way
No, I will never be a saint
But I will always say

Squint your eyes and look closer
Im not between you and your ambition
I am a poster girl with no poster
I am thirty-two flavors and then some
And Im beyond your peripheral vision
So you might want to turn your head
Cause someday you might find youre starving
And eating all of the words you said


Ani Difranco - 32 Flavors

"Du verkar inte direkt sprudlande just nu."

Men du då?

Idag var Thomas, Jonna och jag på utbildning på bredbandsbolaget inför jobbet. Det blir trevligt. Börjar jobba på tisdag. Jag kommer måsta jobba alla dagar som Thomas och Jonna jobbar, eftersom jag är den enda med körkort. Ska bli intressant att se hur jag kommer klara av det.

Sen kom Mia till slussen, och vi traskade omkring och shoppade. Jag hittade en jättesöt kjol på BikBok, som jag även inhandlade. Wiie! Efter att ha avverkat affärerna där åkte vi in till Sthlm och fortsatte vår shopping. Mysigt! Helt imponerande att Thomas orkade gå med oss hela dagen. :)

För er som är intresserade kommer här en lisa på det jag handlade, ni andra kan hoppa ner en bit! ->

Inköp:
Den söta kjolen på BikBok
Två tröjor/klänningar/nåt på Gina Tricot (en svart och en lila)
Ett par leggings, också Gina
Ett linne på H&M
Ett par skor på Wedins

Najs!

Nu sitter jag på Lidingö och försöker komma på ett ämne att skriva om. Vi ska tydligen skriva om ett etiskt dilemma. Det ska vara klart imorgon. Jag har inte ens börjat än. Bajs.

Hur kommer det sig att man har så svårt för vissa människor, och hur kommer det sig att vissa människor har så svårt för en? Det är ett mysterium. Eller, egentligen inte, men jag låtsas det just nu.

Of course my horse. - Som Bella skulle ha sagt.

_______________________________________________________________

I`ve been walking around all day, thinking
I think i have a problem, I think I think too much

I`ve been walking around all day, waiting
and waiting is all I seem to do
_______________________________________________________________


Är lite bummed att jag missar höstmarknaden i Lse i helgen. Crap! Men hey, det kommer fler. Hoppas bara jag hinner hem around min födelsedag!

Catch you on the rebound!
/BK

A Voice Inside My Head.

He ä konstit de där.

Om det är någonting jag absolut inte har förståelse för är det människor som dömer andra efter totalt orelevanta ting, såsom klädsel, musiksmak, hudfärg osv.

Idag tror jag att jag miste en god vän. Någon jag pratat mycket känslor, drömmar, förhoppningar, besvikelser och hjärtesorger med. Nu har jag mest troligt förlorat honom. Inte för något annat än vad jag röstade på. Inte för något annat än vilken lapp jag stoppade ner i ett kuvert.

Det förvånar mig inte ifall många av er inte håller med, om ni tycker att man enbart kan umgås med de likasinnade. Men så tänker inte jag.

En politisk åsikt handlar om hur vårt samhälle ska styras. Det är ett val man gör vart fjärde år, och som får olika konsekvenser. Nu kanske ni tycker att det handlar mycket om värderingar, och det kanske det gör. Men, hur konstigt det än låter, så kanske inte värderingarna skiljer sig så mycket i grund och botten.

Vill ni veta vad jag står för så står jag för frihet. Denna frihet kommer med ett ansvar, precis som allting annat. Det är otroligt lätt att skylla ifrån sig och låta bli att ta konsekvenserna för saker och ting, men det vill jag ändra på.

Vissa av er håller med mig, andra inte. Hursomhelst vill jag även förklara att detta inte betyder att man ska sluta bry sig om andra bara för att man tror på frihet.

Mina vänner faller in under olika politiska kategorier, och ärligt talat kunde jag inte bry mig mindre. De är människor. Människor med känslor, med förmågor, med personligheter. Det är för mig det viktigaste. Att respektera och älska någon som människa, inte för ifall de vill höja eller sänka skatterna.

Om man går omkring och undviker människor med annorlunda åsikt stänger man faktiskt ute minst halva landet. Det är en otrolig mängd möjligheter.

Något som förundrat mig är den ilska som många vänsteranhängare verkar besitta. Det är alltid någon annans fel att saker och ting ser ut som de gör. Bäst att sätta en röd näsa på en affisch föreställande Maud. Det gör saker och ting bättre. Trots att socialdemokraterna styrt vårt land i ett otal år verkar det inte gå att lägga ihop två och två och förstå att det land vi har nu faktiskt är skapat av dem.

Hursomhelst råder jag dig, vem du nu är, att lägga politiska åsikter åt sidan. Möt människan, inte åsikten. Möt glädjen, missmodet, humorn, omtanken. För i slutet av dagen kommer du inte vilja gå hem till den vars politiska åsikt stämmer bäst överens med din, du kommer vilja komma hem till den människa som får dig att skratta, som fångar dig när du faller, som håller om dig när du gråter, och som har förmågan att vända förtvivlan till förhoppning.


/Elisabeth Karlsson

Söndag.

Hey hey!

I fredags hade vi någon slags klassdag. Den var rätt trevlig faktiskt! Sen på kvällen var det fin middag och karaoke. Priset i karaoketävlingen gick till Kristoffer. Han gick upp två gånger fast han egentligen inte ville! Bra jobbat! ;)

På torsdag är det dags att åka hem till Norsjö. Ska spendera en hel natt sittandes på tåget. Rätt trögt, men hey, biljetten var billig. :)

För att berätta lite om min klass så är de jättebra, än så länge. :) Även om jag vet att det alltid är några smekmånader så tror jag den kommer vara otroligt bra!

Lägenheten jag bor i är också bra. Börjar vänja mig vid att kalla det "hem", faktiskt.

Idag ska vi iväg och kolla på fotboll. Campus Roslagens eget lag mot Brottby tror jag. Ska inte säga säkert. Men vi ska heja på våra pojkar. :)

Förutom detta vill jag tillägga att nästa gång jag festar ska jag gömma min telefon från mig själv. Pinsamma fylleSMS är aldrig trevliga. Speciellt inte dagen efter. ;/

Och... en person har liksom... grown on me. Vet inte riktigt vad som hände. Tror det var telefonsamtalen som gjorde det. Han är söt iallafall. Ska bli intressant. :)

Kram på er, alla ni som är här, och alla er jag saknar.

"Try to bring more, more than I can handle."

/Bettank