Cladkake.

Persien
(mel. Spanien är ett land där man dansar tango)

Persien
är ett land
och ett slags gardiner


Idag har jag ägnat närmare fyra timmar åt Ungerns historia. Vad ska man ha med? Vad ska man ta bort? Det blev två sidor till slut. Det borde räcka mer än väl kan jag väl tycka. Ingen orkar ändå lyssna på mer än en halvtimme av historia.

Helt plötsligt fick jag idag ett massivt sug efter kladdkaka och grädde, så jag drog med mig Mia ner i fördärvet och vi ska gå ner och handla om 1½ timme ungefär. Un-der-bart.

Dagens nostalgi, och en jäkla bra låt också!


Regroup.

Imorse vaknade jag upp till en ny dag med fint väder. Fick sova rätt bra inatt trots närmare 1½ timmes hostande när jag skulle sova igår. Ser verkligen fram emot att bli frisk snart.

Skyndade mig iväg till Norrtälje, efter två dagars campande hos min bror, i tron att min tvättid började klockan 11:00 bara för att upptäcka att den inte började förrän 15:00. Nåja, det gav mig lite tid att jobba på min guidning istället.

På söndag åker vi alltså iväg på en liten rundresa med klassen. Det blir Polen, Slovakien, Ungern, Österrike, Tjeckien och Tyskland. Ser verkligen fram emot det.

Sitter och försöker jobba på min guidning som sagt, men det går lite trögt. Lyckas hela tiden hitta andra saker att göra. Men hey, jag antar att det är rätt vanligt att det blir så. Dags att regroup och ta tag i det igen.

The cold from hell.

Hur än motsägelsefullt "the cold from hell" nu kan låta, så är det ändock precis vad som drabbat mig. Åkte upp till Norsjö i torsdags med min bror och tre av hans vänner i bilen. Det var sjukt kul! Riktigt roliga grabbar. En av dem var dock sjuk, men det reflekterade jag inte så mycket över eftersom jag aldrig brukar bli förkyld.

I lördags var det fest, och då min bror låg i 40 graders feber blev jag lekledare för hans vänner. Jag släpade med dem ut i Norsjönatten, och de verkade ha rätt roligt faktiskt. Söndag spenderade jag i soffan fram till sena eftermiddagen. Senare på kvällen åkte vi ner till stugan och spelade lite kort och hade det trevligt. När jag vaknade i måndags var jag död. Hade över 39 graders feber och hela min kropp gjorde ont.

Så nu har jag varit sjuk i ett par dagar. Febern har släppt lite, men hostan är kvar och nu är jag istället tät i näsan och har lock för öronen. Härliga tider!

Idag är det sjukt fint väder här i Stockholm, och jag vill inget hellre än att ta en lång promenad. Istället sitter jag inne hos min bror och tar det lugnt. Ska försöka skriva lite på min guidning idag igen. Hoppas verkligen att jag hinner bli frisk(are) innan vi åker på rundresa på söndag.

Dagens underbara musik kan höras på
www.smoothjazz.com

Monopol.

En gång för tre år sedan spelade jag monopol. Jag blev tvåa, och den som vann kom näst sist.

Jag hatar monopol.

image96


Nordisk vår.

Alla mina luftslott ha smultit som snö,
alla mina drömmar ha runnit som vatten,
av allt vad jag älskat har jag endast kvar
en blå himmel och några bleka stjärnor.
Vinden rör sig sakta mellan träden.
Tomheten vilar. Vattnet är tyst.
Den gamla granen står vaken och tänker
på det vita molnet, han i drömmen kysst.

- Edith Södergran


Detta är ej jag.

Alla går vi genom olika perioder i våra liv. Dessa kan pågå i dagar, veckor, månader eller ibland år. Det kan handla om träning, umgängeskrets, alkoholintag eller personlighetsfaser.

Mitt liv bestod länge (utan inbördes rangordning) av skola, volleyboll, vänner och familj. Tills jag en dag inte kunde spela volleyboll längre. Mina vänner började flytta ut och skola ersattes av arbetslöshet och alldeles för mycket fritid. Halvt desperat letade jag efter något som jag hoppades kunde ge mitt liv en mening igen. Jag hittade till slut en utbildning, och kom mig in på den. Dagen jag packade mina väskor och åkte gjorde jag ett väldigt avgörande val i mitt liv. Det var dags för någonting annat. En annan del av mitt liv.

Allting formar oss. Händelser, människor, platser, lukter och musik. Vissa av dessa har större verkan på oss än andra.

När jag ser tillbaka på det liv jag levde för två år sedan kan jag ärligt talat inte säga om det var bättre eller sämre än det jag har nu. Jag visste inget annat. Det var bara den ständiga känslan av meningslöshet och instängdhet som drev mig till vansinne. Kanske är jag klokare idag, kanske inte. Men samma människa är jag nog inte.

Jag kan inte låta bli att undra: Vart växer vår bitterhet ifrån? När släpper vi taget om det som är viktigt och värdefullt, och byter ut det mot lättsamhet och förnekelse? Hur identifierar vi det? Och hur gör vi för att hitta tillbaka till det som verkligen betydde någonting för oss?

Det är lätt att falla in i förnekelse och självironi. Att stänga världen och känslorna ute för att det är den enkla vägen. Jag vill inte vara bitter - än mindre naiv. Jag vill inte sluta känna. Inte nu - inte någonsin.

Här går jag icke.  Detta är ej jag.
Detta är en ljugande spegelbild bara,
spörjande och undrande var jag månde vara,
längtande att möta sin verklighet en dag.

Karin Boye - Idea

Broke.

Hur är det möjligt att vara så trött trots att man sovit mer än tillräckligt?

Detta års TURmässa var helt okej. Hängde lite vid Danmarks monter bara för att få höra lite danska. Jag fullkomligt älskar det språket.

I helgen gör jag så lite som möjligt. Tar igen mig. Sparar pengar. Är helt pank.

You sit there in your heartache
Waiting on some beautiful boy to
To save you from your old ways
You play forgiveness
Watch him now, here he comes

He doesn't look a thing like Jesus
But he talks like a gentleman
Like you imagined when you were young

Can we climb this mountain, I don't know
Higher now than ever before, I
Know we can make it if we take it slow
Thats thinking easy, easy now, watch it go

We're burning down the highway skyline on the
Back of a hurricane that started turning
When you were young



The Hardest Part

Shit vilken märklig känsla. Jag behöver dig inte längre. Fri från ditt osynliga grepp.

Frågan är bara - vad fan gör jag nu?

Tirsdag.

Jahapp. Så var det tisdag.

Idag går min dag ut på att tvätta, städa, diska, sitta väldigt mycket i soffan och packa inför TURmässan. Blev tillfrågad om jag ville jobba som värdinna på nån grej i Örebro, men var tvungen att säga nej eftersom vi är på rundresa då. Typiskt. Andra jobbet i rad jag blivit tvungen att säga nej till på grund av den där rundresan. Hej då pengar.

Igår fick jag sjukt god macka av Per, sen somnade jag till CSI i Mias soffa. Varför är det så skönt att somna i någons soffa? När jag låg där och sakta gled iväg till drömmarnas värld kändes livet allt bra perfekt.

Hours pass and you still count the minutes.

Imorgon lämnar vi campus klockan 09:00 och åker på TURmässan. Ser väldigt mycket fram emot det. Ska bli riktigt kul. Dock skönt att få åka hem på fredag eftermiddag. Sjov sjov!

You've got alot of tenderness
So much love you can't get no rest
If you're willing to waste a little time

I don't want all of it, all I need's a little bit

So if you feel unsatisfied
Something missing deep down inside
You had so many lovers but you never really tried
I don't want all of it, all I need's a little bit

En helg i mitt liv.

I torsdags annonserade Thomas ut i klassen att han skulle åka till Finland. Eftersom det är billigare för honom att boka en kryssning till Åbo istället för enkelbiljetter betyder det att han har tre sängar i hytten som inte används. Detta tog vi naturligtvis vara på och Helena, Kristofer och jag hakade på för en schysst kryssning.

Kvällen spårade ur på lakritssprit, deeptalk och ja... slutade i karatefylla för samtliga utom Kristofer, som var den enda som kom ihåg någonting från det att vi tagit steget ut från hytten. Vi hade magiskt kul iallafall, och dagen efter lullade vi bara runt och avslutade med att studera dansstilar på Viking Lines kryssningsgolv.

         


Fredag när vi återvände till Stockholm blev det middag hemma hos Camillas mamma och en skön natts välbehövlig sömn. Lördag shoppade jag för mina monopolpengar och åkte iväg till Sollentuna med min bror för att kolla på volleyboll. Snacka om att det kliade i volleybollfingrarna. Att bara sitta och titta på när ens lag spelar ens sport är väldigt tufft. Men otroligt kul. Matchen var klar strax efter 19 (Norsjö förlorade), och jag skyndade mig hem till Camilla, svidade om och så blev det förfest. En kväll på Berns visade sig vara mer än jag klarade av, men vi ramlade innanför Camillas dörrar kring 4 på morgonen. Så helt misslyckat var det inte.

Gårdagen spenderades i soffan. Sushi och chokladglass inmundigades medans vi tittade på tre filmer. Det blev The Bucket List, The Great Debaters och No Country For Old Men. Helt okej filmer.

En dag förra veckan tog för övrigt Helena och jag en morgonpromenad. Vi hittade jättefin is.

image95

Meetings and greetings.

Möte idag på Apollos huvudkontor. Var lite smått segt att dra sig upp i ottan (halv sju) för att pallra sig iväg in. Kom på kring 06:55 att bussen inte gick 07:40, utan 07:20, och var därför tvungen att gå väldigt fort ner till busshållplatsen - och busschauffören stänger i princip dörrarna i ansiktet på mig. Mycket bra.

Kom fram i god tid ändå, som tur var.

Lullade runt med Carro ett tag efteråt och hade meningsfulla samtal hela vägen hem. Vid Flygmyran lyckades vi möta Per, och fick därmed skjuts hem. Som en skänk från ovan.


Stopping the time
Rushing, waiting
Leave it behind
Shifting and shaping
Keep it inside
It all goes it all goes it all goes by
It all goes passing by
It all goes passing by


Last of days

Ångesten håller på släppa nu. Äntligen.

Ska nog ta och läsa lite ur min bok ändå innan jag sover. Alltid skönt att skingra tankarna lite. Just nu läser jag Snabba Cash av Jens Lapidus, men har inte hunnit komma så långt då jag har en förmåga att bli trött eller tänka på annat när jag läser. Blir nog snart någon fler Paulo Coelho också.

Imorgon är en ny dag. Ser väldigt mycket fram emot den. Kaffe, någon?

Läste på någons personliga kommentar på msn (tror det var Jonas faktiskt):
Dröm som om du skulle leva för alltid - lev som om du skulle dö imorgon. - James Dean

You talk to me in siren song.

Ett uppvaknande med regn utanför mitt fönster. Bakom mina gardiner är världen grå, och träden slits med vinden. Jag kryper lite längre ner under mitt täcke. Det känns som om det är höst, trots att våren är på väg. Bilden sitter som fastetsad på min näthinna. Bilden från en tid som inte är nu. En sommar i ett annat liv.

Röklukten dröjer sig kvar i mitt hår, och alkoholen har lämnat en bitter eftersmak i min mun.

Salus per aqua. Jag är kall, men vattnet är varmt.

Ibland är sinnet i en dimma. Ett ogenomträngligt dis av människor, platser, dofter...

Vi glömmer fort, eller aldrig. Vi önskar, hoppas, tror. Vi älskar och älskas. Drömmer och längtar. Vi lyckas och falierar. Skrattar och gråter. Vi är alla naiva då vi önskar att vara det, och är huvudpersonen i resan som är vårt liv.

All the ships go down...


Fucker.

Okej, jag är full.

Så, låt mig berätta några sanningar om livet:

It sucks. Livet är kasst. Saker kommer hända som ni inte alls tycker om, som gör ont i hela er kropp. Saker kommer hända som ni delvis bryr er om, och saker som ni inte alls bryr er om. Ibland sker även saker som ni gärna vill tro att ni inte bryr er om, fast ni innerst inne tar åt er av.

Let's face fact tjejer:
Killar är idioter. Det spelar ingen roll om de tycker om er eller inte, eller om ni tycker om dem eller inte, de kommer vara idioter ändå.

Ni ligger med dem för tidigt, ni ligger med dem för sent, ni ligger inte med dem alls.
Same shit, different day.

Personligen är jag bara sjukt trött på att allt ska handla om sex. Att allt ska handla om när, var och hur man väljer att ligga med den där snubben. Sanningen funkar tydligen inte heller. Då är det avtändande. Jag är ledsen, men att en snubbe ligger med allt som rör sig är faktiskt inte mitt fel. Inte mitt fel att jag inte tänkt ligga med honom heller. Om det gör mig avtändande, så är det okej. Det kan jag stå för. Jag är en avtändande tjej för att jag inte vill ligga med en motherfucking fucker. Dåså. Bring it.

Call me what you like.

Nu ska jag sova.

Over and out.