Dagens citat #1

Cecilia kollar på www.hemnet.se.

Cecilia: Vad är boa-rea?
Emma: Boa-rea? Du menar bo-area?

Alla skrattar hejdlöst. Cecilia skäms och tycker att vi är elaka. ;)

Nostalgiserad!

Det här är en sorglig historia.
Den kanske förstör din aptit.
Imorse när jag steg ur sängen,
så klev jag i pottan med skiiiidvalla-
Valla är bra!
Valla var dag - sen så glider du bra!

Hittade just Mora träsks
hemsida. Helt underbart!
Som barn spenderade jag åtskilliga timmar framför TV:n, hoppandes runt i ring, dansades honkey tonk och följde med på tigerjakt. Läste att de nuförtiden spelar på en hel del högskolor där eleverna tas med på en nostalgitripp utan dess like. Där får man sitta på golvet, precis som man ska, och hänga med i alla sånger. En sån vill jag gå på! Tror jag ska anmäla mig till en utbildning bara för att få chansen.

Passa också på att kolla in mixarna man kan lyssna på. Små snuttar av barndom som i en liten mp3fil!

Deeet var allt för denna gången!

Utmanad.

Det är långt ifrån alltid jag antar utmaningar som folk ger mig, speciellt när det gäller listor och sånt. Men denna gång tänkte jag att det kanske skulle vara intressant att rannsaka sig själv litegranna. Så, Erica, here it goes, åtta stycken (o)vanor om mig:

1. Morgontrött - En av de värsta sakerna jag vet är att stiga upp på morgonen. Ända sedan jag var liten har det varit ett av mina största problem, och därför följer nästa:

2. Försovningar - I och med att jag "don't do mornings" lyckas jag mer eller mindre ofta stänga av väckarklockan helt och därför inte vakna förrän det är alldeles försent att ens försöka hinna i tid.

3. Oreda - Av en och annan anledning vill aldrig mina kläder riktigt ligga/hänga i garderoben. Det är som att de inte trivs där utan vill hellre spendera lite tid ute i det öppna. Med andra ord bor de på mitt golv/min säng/min stol.

4. Försägning - Ofta, om inte alltid, pratar jag innan jag tänker. Detta resulterar ibland med att jag säger helt störda saker, eller lyckas avslöja någonting om mig själv som inte riktigt var tänkt. Är sämst i världen på att hålla mina egna hemligheter.

5. Prata högt - Säger väl sig självt. Plus att det av någon märklig anledning alltid blir ännu högre när jag pratar i telefonen. Tror folk i min närhet har drabbats av tinnitus.

6. Godtrogen - Vissa litar inte på människor innan de bevisat motsatsen. Det är inte riktigt så jag jobbar. Här litas det på folk tills de bevisat motsatsen. (Kan diskuteras om det är bra eller dåligt.)

7. Bekväm - (läs: Lat) Ofta gör jag det som är mest bekvämt för mig, typ betalar gärna pizzan om någon annan kan gå och hämta den.

8. Selektivt minne - På sista tiden har jag upptäckt hur pass dåligt mitt minne egentligen är. Därför glömmer jag gärna bort saker om att någon bett mig städa eller diska. Kommer dock gärna ihåg saker som kaffebjudningar, filmkvällar och en och annan fest.

Så, det var min lista. Tänker inte utmana någon, men om ni känner för att skriva en egen lista kan ni väl hojta så jag får möjligheten att lära mig något nytt om er!

Tjoflöjt, nu är det 52 dagar kvar!


Sömngångare.

På sista tiden har jag sovit kasst. Kan nog bero på att det är mer eller mindre minusgrader inne på mitt rum. Lägenheterna här är inte byggda för att behålla värmen precis, så vi får hoppas på varmare väder helt enkelt! Tills vidare används pyjamas och tjocksockar mer än flitigt.

Inatt drömde jag om Mia. Vi var i en lägenhet och skulle åka därifrån, och jag satt i trappen och väntade. Strax ovanför mig satt även en kille som också väntade på någonting. Innan vi skulle åka ville Mia bjuda på någon form av Daim- eller Snickerstårta (som man kan köpa i frysdisken på ICA), och vi bjöd med killen ner. Vi trodde att han var spansk, men det visade sig att han pratade svenska.

Drömde även att Jim, Emilia och jag skulle råna en klädaffär. De hade varit smidiga och tagit på sig maskerna innan, men jag hade min i Apolloväskan och var tvungen att ta upp den och sätta på mig precis innan vi gick in. Det såg naturligtvis en tjej (som för övrigt såg sjukt rädd ut).

Jim hade en pistol och gick in först. Vi tog dock inte den vanliga vägen, nej han schmackade sig rakt genom en ruta, och så Emilia och jag efter. Väl inne höll Jim personalen som gisslan medan vi tjejer skulle plocka på oss saker. Intressant nog gick vi inte efter pengarna i kassan, nej nej, vi lullade runt och började kolla vilka kläder vi ville ha med oss. Naturligtvis kom polisen, vilket var kvinnor i 35årsåldern med matchande kläder, och tog oss. Det var då jag vaknade, en minut innan min väckare skulle ringa.

Minns mina drömmar riktigt tydligt, precis som att de skulle ha hänt på riktigt. Kanske går jag i sömnen och gör alla dessa saker? I ett litet parallellt universum! Skulle ha varit coolt.

Nu är jag trött. Ska nog gå hem.

Det var allt för idag!

Effektiviserad.

Idag har jag haft en riktigt bra dag.

Har fått undan en hel del jobb och varit sjukt effektiv. Känns bra att hinna ikapp och förbi. On top, så att säga.

Dessutom skiner solen, vårt pussel är snart klart, och världen ligger för mina fötter.


... och när man inte tror att den kan bli bättre så blir det den! :)

GRATTIS KIM OCH SEBBE!
I juli kommer det en bebbe! :)


Stort grattis och en miljon kramar till den lilla familjen som snart blir större. :)




Som för att toppa den fann jag en magisk Fleetwood Mac-sång.
Dagens (underbara) melodi:


Blocketerad.

Ända sedan tanken om att flytta till Stockholm tillsammans med Mia föddes i mitt huvud har jag blivit som besatt. Varje dag besöker jag blocket.se och kikar om lägenheter minst 4 gånger, och lika många gånger svänger jag förbi manpowers och arbetsförmedlingens hemsidor angående jobb.

En mer och mer tydlig plan för hur min framtid ska se ut börjar faktiskt ta form. För närvarande är den lite såhär:

1. Åka hem 20:e mars
2. Gå Amadeuskursen i Norrtälje
3. Ta två veckors andningspaus uppe i Norsjö
4. Leta jobb och lägenhet i Stockholm
5. Flytta ihop med Mia

... vilket känns spännande, kul, och faktiskt rätt tryggt. Det är ju ingen panik med någonting eftersom jag kommer hem relativt tidigt och har tid att fundera vad jag vill göra. Underbart. Vill dock klämma in en breather uppe i Norsjö. Behöver ett tag att smälta de senaste tre årens aktiviteter.

Har för övrigt hittat min
Drömlägenhet som jag vill köpa. Ska bara hosta upp några miljoner först. Undra om de tar emot monopolpengar. :|

Igår ringde mamma och pratade ett tag efter att vi msn:at om livet. Var skönt att prata en stund. Hon är superbra, min kära mor!

Dagens radiokanal: Lounge-Radio
Dagens arbete: Fakturor
Dagens konversation:
"Vad vill du ha att dricka?"
"Soyaaaa!"

Burn out.

Igår spenderade jag hela kvällen tittandes på L Word. Är typ helt beroende. Det är faktiskt en riktigt bra serie!

Min dag idag har bestått av att kolla diverse fakturor från hotell. Inte överdrivet spännande, men det är helt okej. Ännu mer okej blir det om man kan lyssna på något roligt eller avslappnande under tiden. En otrolig grej som många nog missat är ett program på P1 som heter
På minuten. Sjukt roligt program på en halvtimme som går ut på att de fyra deltagarna ska prata om ett givet ämne i en minut utan att staka sig, upprepa sig, tveka, lämna ämnet eller lämna lokalen. Oftast är Fredrik Lindström, Pia Johansson, Hans Rosenfeldt, Kajsa Ingemarsson, David Batra några av medlemmarna i panelen. Highly recomended.

Annars kan man ta och lyssna på lite loungemusik, som är lite som massage för örat. Just nu är ett av mina favoritband The Cinematic Orchestra, och det hela började med följande melodi:





Så lyssna och njut, mina vänner.

I denna stund är det 2 månader, 9 dagar och 21 timmar tills jag åker.
Men, som sagt... who's counting? ;)

Dagarna kommer...

... och dagarna går här på Lanzarote.

Idag hade jag en liten paus på flygplatsen där jag fick lite tid till att dricka kaffe och andas en stund. Då passade jag även på att skriva upp hur många dagar respektive veckor jag har kvar här nere. Sanningen är den att det är exakt 10 veckor kvar. 70 dagar. 1680 timmar. 100800 minuter. Fast - who's counting?

Letar febrilt efter lägenhet och jobb i Stockholm för tillfället. Fick svar på en annons angående lägenhet iallafall. En mysig tvåa på söder. Mia jublar väl inte av entusiasm, men å andra sidan var det jag som drog med henne på hela idén. ;)

* Mia kom just in med en citronmuffin till mig. Muffin heter tydligen "Magdalena" på spanska. Nästan rätt iallafall.

Häromkvällen hade min sambo Emma en sjukt dålig dag. Allt gick snett, och därför skulle jag vara snäll och laga mat. Hon fick vara provsmakare och tyckte att det behövde mer salt, varpå jag tokskakade saltkaret ovanför grytan med kyckling och lyckades slå loss locket så ALLT salt åkte ner i grytan. Blev inte helt yummey efter det.

Hursomhaver bestämde vi oss för att äta det ändå, om det inte vore för att pitabröden jag inhandlat smakade konserveringsmedel och nog klassificeras som mordvapen i vissa länder. Vi köpte pizza istället.

Bäst just nu: L Word
Sämst just nu: Vädret!

Sammanfattning 2008

Så var det ett sprillans nytt år... igen. Denna gång sa vi tack och hej till år 2008, och välkomnade ett nytt, fräscht och obefläckat 2009. Runt om i världen poppades champangekorkar, skålades och kramades på tolvslaget. Här på Lanzarote skålades det inte mindre än fyra gånger: en för det ryska nyåret, en för det finska, en för det svenska/danska/norska och sist men inte minst - en för det kanariska.

Här på kanarieöarna är traditionen kring tolvslaget som sådan att alla har tolv stycken vindruvor vilka ska inmundigas one by one på vart och ett av slagen. Min kära kollega och vän Mia försökte sig på detta, vilket slutade med att hon såg ut som ett marsvin. Mycket underhållande.

Några nyårslöften blev inte avlagda för min del denna gång. Finner det både intressant och märkligt hur människor från en dag till en annan förväntas kunna förändra hela sina liv. Man lovar allt från att sluta röka och börja träna till annat som möjligen ligger på djupare personliga plan. Några kanske lyckas, men oftast glöms löftena bort och man är tillbaks där man startade. Fast visst är det en fin tanke att få börja om, och jag vill önska alla lycka till med sina löften detta år.

Fick ett klassiskt fyllesamtal också strax innan det svenska tolvslaget av min bästa väninna Elin. Hon är värd guld.

Nåja, så för att summera 2008.
Detta var året då:
* Jag fick jobb som ES för Apollo
* Min syster fick världens sötaste flickebarn
* Jag fick mig en ordentlig prövning och klarade den
* Sverige vann över Grekland i fotboll (extra kul om man var i Grekland)
* Min tjugoandra födelsedag ägde rum

Årets bästa dag: När Mia och jag åkte ut till Kottlasjön på Lidingö med en fikakorg och en kamera och promenerade i några timmar.

Årets ord: Fjäril.

Årets glädje: Att få åka hem och överraska över julhelgen.

Årets kärlek: Efter en total skitvecka när allt som kunnat gå snett gjorde det satt jag ensam och rödgråten på min säng i Nidri, Lefkas. Då ringer plötsligt telefonen, och mina vänner hemifrån är alla där och har tänkt på mig i den stunden. Magiskt, på något vis.


År 2009 kommer bli året då jag prövar lyckan i Stockholm. Från och med slutet på mars är det där jag ska vara. Tillbaka i hemlandet Svitjod, Suecia, Schweden, Svea Rike.

Slutet gott, allting gott. Och jag vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år 2009. Hoppas det slår alla era förväntningar.

/Elisabeth